Καλωσορίσατε στον νέο ιστότοπο του 10ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου.

Η σελίδα αυτή ευχόμαστε να αποτελέσει ένα παράθυρο επικοινωνίας ανάμεσα στα μέλη της σχολικής, μα και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Θα προσπαθήσουμε να αποτυπώσουμε τις δράσεις μας, τις σκέψεις και τα συναισθήματα μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων… προσπαθώντας πάντα να δημιουργήσουμε ένα σχολείο όπως όλοι το ονειρευόμαστε… ένα σχολείο της καρδιάς μας!!!

Η βιβλιοθήκη μαςΗ  βιβλιοθήκη του σχολείου μαςΗ  βιβλιοθήκη του σχολείου μας δημιουργήθηκε με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Διακοσμείται με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών μας, οι οποίοι σαν μικροί ζωγράφοι προσπαθούν να γεμίσουν τους τοίχους με τις δημιουργίες τους!     Έχει εξοπλιστεί αρκετά καλά, χάρη στην υπεύθυνη δασκάλα βιβλιοθήκης κ. Κατερίνα Σαρρή. Οι μαθητές μας είναι κατενθουσιασμένοι και βρίσκονται στο χώρο της, σε κάθε ευκαιρία.

 Όπως και πέρσι, έτσι και τη φετινή χρονιά κάθε Παρασκευή ένα νέο βιβλίο έρχεται στο σπίτι μας για να μας ταξιδέψει σε μια νέα περιπέτεια και να μας κάνει να συζητήσουμε αλλά και να ζωγραφίσουμε την ιστορία του.ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ

 -Τα παιδιά γίνονται υπεύθυνοι αναγνώστες και δανειστές.

-Δίνεται η ευκαιρία να μπουν τα βιβλία στα σπίτια όλων των παιδιών.

-Απαλλάσσονται οι γονείς από τα έξοδα συνεχούς αγοράς βιβλίων, αφού όλοι έχουν τη δυνατότητα να δανείζονται όσα βιβλία θέλουν.

-Μοιράζονται αναγνωστικές εμπειρίες με τους γονείς, με τα αδερφάκια, τους παππούδες, με όσα οφέλη συνεπάγεται αυτό.

-Ασχολούνται όσο χρόνο θέλουν με το βιβλίο, να το πιάσουν, να ξεχαστούν μαζί του, να ονειρευτούν, να το αγαπήσουν...

-Μαθαίνουν να θεωρούν την ενασχόλησή τους με το βιβλίο ως ένα φυσικό τρόπο διάθεσης του προσωπικού τους χρόνου.Η ανάγνωση ιστοριών σε παιδιά, από ενηλίκους του περιβάλλοντός τους, εκτός από μια ευχάριστη δραστηριότητα, προωθεί τα παιδιά στο βιβλίο και επηρεάζει τη μελλοντική τους πορεία ως μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου