Σάββατο 12 Μαΐου 2018


https://www.cretalive.gr/polites/h-omorfh-metabash-apo-to-nhpiagogeio-sto-dhmotiko#.WvLnBThgqRYΦωτογραφία της Κατερίνα Χ.

Με αφορμή εκδήλωση του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου
Συγκινημένη και μαγεμένη θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ, το προσωπικό του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, καθώς και το προσωπικό του 5ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου για την ωραία εκδήλωση-καλωσόρισμα, στα παιδιά που θα φοιτήσουν στην πρώτη τάξη, το επόμενο σχολικό έτος. Αυτό που έζησα σαν γιαγιά, θα μείνει ανεξίτηλο στη σκέψη μου και στην καρδιά μου.
Τα μεγαλύτερα παιδιά του Δημοτικού σχολείου ήταν παρατεταγμένα σε δύο σειρές και ανάμεσα τους είχαν στρωμένα πολύχρωμα υφάσματα, δηλαδή είχαν σχηματίσει μια μεγάλη αψίδα. Στα χέρια τους κρατούσαν χρωματιστά μαντήλια και ανεμίζοντας τα, καλωσόριζαν τα μικρά νηπιαγωγάκια.
Μια ταλαντούχα και χαρισματική δασκάλα ντυμένη Άλφα-Βήτα και υπό τους ήχους της μουσικής, που ρύθμιζε μια άλλη δασκάλα, παρότρυνε τα παιδάκια να χορέψουν και να χαρούν δίνοντας η ίδια το παράδειγμα. Τα παρότρυνε και να μιμούνται διάφορα και αυτά ξετρελαμένα ανταποκρίνονταν τέλεια!
Ήταν συναρπαστικό, ήταν φανταστικό να βλέπεις αυτό το θέαμα!
Με τα χρωματιστά υφάσματα που είχαν χρησιμοποιήσει σαν χαλιά υποδοχής, σχημάτιζαν τα γράμματα της Άλφα-Βήτα. Μετά τα δρώμενα του αύλειου χώρου, οδηγήθηκαν τα παιδάκια μέσα στο σχολείο.
Ο διάδρομος  ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, μαργαρίτες και άλλα λουλούδια. Μπαίνοντας σε κάθε αίθουσα χωριστά τα υποδεχόταν η κάθε τάξη με ένα τραγούδι. Έτσι πέρασαν και καλωσορίστηκαν απ` όλους τους δασκάλους κι απ` όλα τα παιδιά του σχολείου. Κατενθουσιασμένα και χαρούμενα βγήκαν στον αύλειο χώρο τα μικρά αγγελούδια.
Εκεί τα περίμενε και άλλη έκπληξη! Ξαφνικά από τον επάνω όροφο του σχολείου, άρχισαν να πέφτουν αμέτρητα πολύχρωμα μπαλόνια. Ξετρελαμένα έτρεχαν να τα πιάσουν. Χαρές, ξεφωνητά, ξέφρενο πανηγύρι! Όλα αυτά γινόταν με την ανάλογη μουσική, με το ανάλογο τραγούδι!
Τα προσωπάκια των παιδιών έλαμπαν από χαρά και ευχαρίστηση και εμείς οι μεγάλοι εντυπωσιασμένοι και συγκινημένοι παρακολουθούσαμε τα όσα συνέβαιναν, δακρυσμένοι.
Στο τέλος το Δημοτικό Σχολείο δεξιώθηκε το Νηπιαγωγείο. Ένας μπουφές είχε στηθεί στην άκρη της αυλής με ζαχαρωτά, σφυρίχτρες και με κάποια έργα χειροτεχνίας (λουλουδάκια, καραβάκια κ.α.) φτιαγμένα από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, δώρο για τα μικρά νηπιαγωγάκια. Δε φαντάζεστε τι έγινε!!! Μαγεμένα τα παιδάκια έτρεχαν από εδώ και από εκεί, κι όλα κρατούσαν  και στα δυο τους χεράκια  τα όμορφα δώρα, της καρδιάς και της αγάπης  των δασκάλων και μαθητών του 10ου Δημοτικού Σχολείου.
Μετά οι δασκάλες του Νηπιαγωγείου Κυρία Ρούλα και Κυρία Δήμητρα, ευτυχισμένες και χαρούμενες για τη χαρά που πρόσφεραν στους μικρούς μαθητές τους, τα έβαλαν στη σειρά  και κρατώντας ένα πολύχρωμο σχοινάκι η μία από δω και η άλλη από εκεί, τα οδήγησαν στο δικό τους σχολείο, στο 5ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, να συνεχίσουν το ωραίο πρόγραμμά τους. Χωρίς υπερβολή, αυτό το Νηπιαγωγείο δεν πρέπει να λέγεται 5ο, αλλά Πρότυπο-Νηπιαγωγείο Ηρακλείου. Το δηλώνω ευθαρσώς! Σαν εκπαιδευτικός που είμαι βλέπω και αναγνωρίζω την τέλεια και πολλές φορές συναρπαστική εργασία που προσφέρουν στα μαθητούδια τους. Είναι άξιες συγχαρητηρίων. Καθώς  επίσης άξιες πολλών συγχαρητηρίων, είναι και οι δασκάλες του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.
Νιώθω τυχερή και ευλογημένη που αξιώθηκα μέσα στον αύλειο χώρο του 10ου Δημοτικού Σχολείου να συναντήσω την αγαπημένη μου μαθήτρια, Στέλλα Τσαϊνη, δασκάλα τώρα πια, στο ίδιο σχολείο που την είχα μαθήτρια. Ήταν πολύ συγκινητικό! Αγκαλιαστήκαμε και δάκρυα χαράς, συγκίνησης και ευτυχίας πλημμύρισαν τα μάτια μας. Σ` ευχαριστώ Θεέ μου, που με αξίωσες να πάρω αυτή την ανείπωτη χαρά και να νιώσω αυτή τη βαθειά συγκίνηση!
Είναι πολύ τυχερή η εγγονούλα μου Ζέφη που φοιτά σ` αυτό το Νηπιαγωγείο και ακόμη πιο τυχερή που έζησε και χάρηκε όλα αυτά που διαδραματίστηκαν στο 10ο Δημοτικό Σχολείο σήμερα.
Ευχαριστώ για άλλη μια φορά μέσα από την καρδιά μου, όλους που διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν  με άριστη επιτυχία αυτή την όμορφη γιορτούλα!

Εντυπωσιασμένη και μαγεμένη,
                                                                        
 Θεοδοσία Μπαμπινιωτάκη-Σταματάκη                 
συνταξιούχος δασκάλα.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου